Villa Försäkring

Villaförsäkring

Har du ännu inte orkar ta tag i att försäkra din nya villa? Idag är det verkligen inte lätt att hitta rätt ibland alla de försäkringsbolag som finns på marknaden och det är inte konstigt att du har skjutit upp beslutet om vilken försäkring som du ska välja. Vi på försäkringsjämförelse.org tycker inte att det ska vara verken krångligt eller trist för dig att skaffa en villaförsäkring så därför har vi satt ihop en artikel med lite tips och trix som kommer göra jakten på ett försäkringsbolag så mycket enklare.

 

Vad är en villaförsäkring egentligen?

En villaförsäkring är en typ av hemförsäkring som är specialinriktad till dig som bor i en villa. Ofta när man säger att man har en villaförsäkring så är detta också en kombination av en traditionell hemförsäkring och ytterligare en försäkring som specifikt skyddar din villa. Om du till exempel väljer att teckna en villaförsäkring med ICA Banken så kommer du att få tillgång till allt skydd som ingår i deras hemförsäkring. Detta är bland annat att du får en av marknadens lägsta självrisker, upp till 5 000 kronor i ICA-checkar om din frys eller kyl skulle gå sönder, en reseförsäkring som gäller i upp till 45 dagar och ersättning vid stöld, inbrott, brand, överfall och vattenskada.

 

Med en villaförsäkring hos ICA Banken så får du också ett skydd som betyder att byggnaden är försäkrad till fullvärde och också har en allriskförsäkring. Med ICA Bankens villaförsäkring så är din bostad också saneringsförsäkrad och du har ett försäkringsskydd som täcker din tomtmark och yterliggare byggnader som du valt att försäkra.

 

Den största skillnaden mellan en villaförsäkring och en traditionell hemförsäkring är alltså att du också har ett bra skydd till ditt bostadshus och tomt som du inte skulle fått med en vanlig hemförsäkring. Eftersom ett hus är en av de största investeringarna du någonsin kommer göra så kan det därför vara värt att fundera på att skaffa en villaförsäkring som verkligen kommer skydda både dig och din bostad mot de problem som kan uppstå i livet.

 

Vad ska jag tänka på innan jag tecknar en villaförsäkring?

 

Precis som innan du bestämmer dig för att välja ett visst försäkringsbolag för din hemförsäkring så ska du tänka på att du nästan alltid tjänar på att jämföra de olika försäkringsbolagen och deras villaförsäkringar innan du bestämmer dig. Om du till exempel letar efter en viss tilläggsförsäkring för att skydda ditt hem ytterligare så är det verkligen en bra idé att jämföra de olika försäkringsbolagen. Om du tar dig den extra tiden så kommer du nästan aldrig ångra dig eftersom du i slutändan kommer välja en villaförsäkring som kommer passa dig bättre och du kanske till och med kommer spara pengar. Tänk dock på att inte stirra dig blind på priset på din försäkringspremie utan försök att fokusera på innehållet och vad du i slutändan kommer få ut av din villaförsäkring.

 

Vi på försäkringsjämförelse.org hoppas att du nu har lärt dig lite mer om villaförsäkringar och att du hittat precis vad du letade efter. Vi önskar dig lycka till i jakten på en försäkring som kommer passa dig och dina behov.