MC Försäkring

MC försäkring

Har du precis skaffat en motorcykel som du ännu inte har försäkrat? Vi på försäkringsjämförelse.org vet att det idag inte är lätt att hitta en försäkring eller ett försäkringsbolag som passar dig så därför har vi bestämt oss för att hjälpa dig en bit på traven. Om du letar efter en prisvärd MC försäkring så är detta hemsidan för dig. Vi har satt ihop en artikel som kommer ge dig tips och råd på vad du ska leta efter i en MC försäkring och hoppas att du kommer hitta vad du letar efter.

 

Vad är en MC försäkring?

 

En försäkring som är till för att skydda din motorcykel är väldigt lik den försäkring du tecknat för att skydda din bil om olyckan skulle vara framme. Precis som en bil så är en motorcykel enligt lag tvungen att ha en trafikförsäkring och sedan har du själv friheten att välja om du vill teckna en hel- eller halvförsäkring för din motorcykel.

 

Som sagt så fungerar en MC försäkring väldigt mycket som en bilförsäkring. När du endast har en trafikförsäkring på din motorcykel så har du ett personskadeskydd och ett egendomsskydd som ger ersättning om du skulle skada någon annans egendom. Väljer du att skaffa en halvförsäkring till din motorcykel så kommer du också ha ett glasskydd, brandskydd, stöldskydd, rättsskydd, räddningsskydd, krisskydd och maskinskydd. Om du väljer att teckna en helförsäkring så skyddar du också din motorcykel om du skulle vara med om en olycka. Här kan ersättning betalas ut även om olyckan var ditt fel.

 

Eftersom vi befinner oss i kalla Sverige så finns det såklart olika varianter av en MC försäkring som passar dig som bara kommer använda din motorcykel under våren och sommaren. Hos Länsförsäkringar så kallas denna MC försäkring enkelt för Basförsäkring. Den är perfekt för dig som ställer av din motorcykel på hösten och sedan ställer på den igen på våren. Inom denna Basförsäkring så kan du också välja om du vill köpa den som en halv- eller heltrafikförsäkring eller endast med trafikförsäkring.

 

Om du väljer att teckna en MC försäkring hos Länsförsäkringar så kan du också välja att teckna en försäkring som de kallar MC Smart. Denna försäkring är precis som namnet antyder riktad till den smarta motorcykelföraren som använder skyddsutrustning, låser in motorcykeln på natten och bara lånar ut MC:n inom familjen. Denna försäkring kan du antingen köpa som en hel- eller halvförsäkring. Länsförsäkringar erbjuder också dig som letar efter en årsförsäkring som skyddar dig som vill använda din motorcykel året om.

Hur mycket kommer jag få betala för min MC försäkring?

Precis som när du försäkrar en bil så kommer försäkringsbolaget ta hänsyn till årsmodellen på din motorcykel men de tittar också på motorcykelns vikt och motorstyrka. När ett försäkringsbolag ska avgöra priset för din försäkringspremie så tar de också hänsyn till hur gammal du är, var du bor och ibland också vilken självrisk du väljer.

 

Vad ska jag tänka på innan jag tecknar en MC försäkring?

 

Innan du bestämmer dig för att teckna en försäkring till din motorcykel så är det en bra idé att ta lite extra tid till att jämföra olika försäkringbolag och deras premier. Du kommer på detta vis nästan alltid att teckna en försäkring som du blir mer nöjd med och du kanske till och med kommer spara pengar genom att bara jämföra olika försäkringar.